Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Tiel de cel in voor poging tot verkrachting van 16-jarige jongen

TIEL - De rechtbank heeft de 33-jarige Joachim K. uit Tiel woensdag veroordeeld tot 20 maanden cel. De Tielenaar, die leidt aan HIV, probeerde in de nacht van 6 februari een 16-jarige jongen op een dijk nabij Opijnen te verkrachten.

Het slachtoffer wist ternauwernood te ontkomen en belde diezelfde nacht nog de politie op.

Schaduwen
K., zwaar onder invloed van drugs, was eerder die avond met een 52-jarige medeverdachte uit Breda naar een homo-ontmoetingsplaats in Arnhem geweest. Op de terugweg zagen ze op een dijk de jongen fietsen, waarna ze hem een tijd lang schaduwden om vervolgens de auto frontaal voor hem te parkeren.

Achtervolging
De Tielenaar trok de jongen van de fiets en gaf hem een klap in het gezicht. Het lukte het slachtoffer om op te staan en weg te rennen. K. zette aanvankelijk de achtervolging in, maar kon het tempo van de jongen niet bijhouden.

WhatsApp
Naderhand bleek dat in de auto een boksbeugel, stiletto en een paar geprepareerde handschoenen lagen. Ook had K. eerder die dag zijn medeverdachte via WhatsApp berichtjes gestuurd waarin hij onder meer aangaf een willekeurige jongen te willen verkrachten: ‘En als we het beiden aandurven, kan hij het naderhand niet meer navertellen.’

Intentie
Dat alles, zo betoogt de rechtbank, wijst erop dat de Tielenaar daadwerkelijk de intentie had om ontucht te plegen met de jongen. De straf is dan ook in overeenstemming met de eis van justitie. Hiernaast moet K. een schadevergoeding van 2.000 euro betalen aan het slachtoffer.

De Bredase medeverdachte pleegde in afwachting van de rechtszaak zelfmoord in de cel. Het Openbaar Ministerie is in die zaak dus niet meer ontvankelijk.

Rivierenland