Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Mantelzorgcompliment fors naar beneden; Tiel worstelt met begroting

TIEL - Tielenaren krijgt hoe dan ook te maken met financiële moeilijkere tijden. De gemeenteraad, die gisteren de begroting goedkeurde, kon de burger weinig hoop bieden dat bezuinigingen niet doorgaan. Simpelweg omdat het geld er niet is. Het bijna halveren van het mantelzorgcompliment kon niet worden tegengehouden. 

Het was verdelen van de armoede, gisteravond in Tiel. Met bijvoorbeeld een hele kleine extra verhoging van de ozb wilde het ene raadslid het mantelzorgcompliment volledig behouden. De ander wilde met 20.000 euro extra toch het carillion van de Maartenskerk redden.

Geen enkele partij lukte het uiteindelijk echt met een creatief plan een alternatief te bieden voor de 2,5 miljoen aan bezuinigingen die de komende jaren op stapel staan. Er is gewoon geen financiële speelruimte in de begroting.

Met de verhoging van de ozb met 9 procent en tal van kleinere bezuinigingen op onder meer sport, cultuur en zorg hoopt Tiel de komende jaren de moeilijke jaren door te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland