Volledig scherm
Marcus Miller op het North Sea Jazz Festival in 2018. © Marcel Wagenaar

Marcus Miller komt ‘doceren’ in Zinder

TIEL - De legendarische Amerikaanse basgitarist Marcus Miller komt 26 juni naar Zinder in Tiel om een clinic voor basgitaristen te geven.

Meervoudig Gramma Award-winnaar Marcus Miller werd midden jaren tachtig bekend door zijn stempel op de comeback van Miles Davis te drukken. Sinds die tijd bouwde hij een duizelingwekkend CV op boordevol samenwerkingen, die variëren van Herbie Hancock, Dizzy Gillespie en Eric Clapton tot Paul Simon, Elton John en Aretha Franklin. 

Als soloartest beweegt Miller, alias ‘Renaissance Man’, zich al dik 40 jaar op het snijvlak van funk, soul en jazz en naast de bas speelt hij ook virtuoos piano, basklarinet en sopraansaxofoon.

Tijdens zijn bezoek in Zinder zal Miller - geflankeerd door muzikanten Alex Lofoco, Remco Hendriks en Cyril Directie -  samen met de aanwezige basgitaristen dieper ingaan op techniek en speelstijl. Ook is er een blokje ‘tips and trucs’. De clinic van meester Miller begint woensdag 26 juni om 19.30 uur. Kaarten à 26,50 euro zijn binnenkort via zinder.nl verkrijgbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland