Meer kinderen belanden in ziekenhuis na zelfmoordpoging door coronacrisis: ‘Het wordt steeds erger’

TIEL - Door de coronacrisis en de lockdown belanden er meer kinderen in het ziekenhuis na een zelfdodingspoging. De scholensluiting - ook de basisscholen blijven zeker tot 8 februari dicht - zorgt ervoor dat nóg meer kinderen in psychische nood komen.

11 reacties

 • Titus null

  11 maanden geleden
  De Zelfbenoemde deskundigen hebben geen zicht op wat werkelijk speelt onder de bevolking. niemand mag meer twijfelen of andere meningen uiten, zijn meteen "complotdenkers" Alstublieft, lui die de media volpraten, denk ook eens verder en wil zicht hebben op nood, die nu ondersneeuwt! Enige interesse lijkt afwezig. Te druk met je tunnelvisie, die ons leven verziekt. Dáár zijn al veel MENSEN slachtoffer van geworden! Stel eens bij, die controle zucht over ons! Elke dag draait iemand door! ERG
 • Mies Gooyer

  11 maanden geleden
  Heb het hier inmiddels al meerdere keren geschreven dat een groot deel zich graag vrijwillig laat opsluiten maar dat er ook een groep is waar geen rekening mee wordt gehouden. Dat is deze groep. Ogenschijnlijk lijkt er misschien niets aan de hand maar wees waakzaam in je omgeving. Ik ben ook het hele ritme kwijt door het thuiswerken wat door de buren zo goed als onmogelijk wordt gemaakkt. Slechte of geen nachtrust, geen energie, loerende depressie. Het negeren lost niets op.
 • Loetje Linkestijn

  11 maanden geleden
  Aan de reacties te zien is het virus ook in de hersenen geslagen! Vooral blijven ontkennen dat er een dodelijk virus rond waart! Ik adviseer jullie om een verwijskaart vd psychiater te vragen!
 • Mattie Veld

  11 maanden geleden
  Wat een onzinnige reacties hieronder. Natuurlijk moet er aandacht zijn voor deze groep, maar dat wil niet zeggen dat er geen pandemie is. Complotdenkers maken het alleen maar erger.
 • M Reuvers

  11 maanden geleden
  vroeger regelde de wereld zich zelf, in Nederland doen psychologen dat tegenwoordig. Deze nemen alles wat een gemeenschap menselijk maakt eruit weg, met dus deze gevolgen. Elke psycholoog mag zich de vraag stellen of ze daadwerkelijk mensen helpen of de gemeenschap om zeep helpen.
 1. Suitbertusparochie schrapt kerstnachtmis in kerk: ‘Kijken of we in kerstnacht iets in digitale vorm kunnen aanbieden’
  PREMIUM

  Suitbertus­pa­ro­chie schrapt kerstnacht­mis in kerk: ‘Kijken of we in kerstnacht iets in digitale vorm kunnen aanbieden’

  TIEL - Voor het tweede jaar op rij is er geen kerstnachtmis in de Dominicuskerk in Tiel en alle andere katholieke kerken van Suitbertusparochie. Het besluit van de Rooms-Katholieke Kerk om vanwege de coronamaatregelen voorlopig geen vieringen na 17.00 uur te houden, doet pijn in Rivierenland. Maar het wordt allereerst als ‘verstandig en tijdig genomen’ bestempeld.

Rivierenland