Volledig scherm
Op de afdeling spoedeisende hulp van Ziekenhuis Rivierenland is hard gewerkt aan de vier nieuwe behandelkamers. © Ziekenhuis Rivierenland

Meer patiënten en dus meer kamers op Spoedeisende hulp in Tiel

TIEL - Ziekenhuis Rivierenland in Tiel heeft vier extra behandelkamers voor de spoedeisende hulp (SEH) in gebruik genomen. Dat was nodig om aan de huidige eisen te kunnen voldoen. 

De kamers zijn in de afgelopen maanden gebouwd in de ruimten van de voormalige pijnpoli, naast de SEH. Naast de kamers is er een schone werkruimte voor medicijnbereiding en een nieuwe spoelruimte gerealiseerd. De afdeling heeft nu ook meer ruimte voor de opslag van materialen. Ook is de ICT vernieuwd. Er is ook een speciale kinderbehandelkamer gebouwd. Die is aangeboden door de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Verbouwing gaat door

Sommige van de nieuwe behandelkamers kunnen worden gebruikt als isoleerkamer, voor als er sprake is van een mogelijke besmettelijke aandoening. De kamers zijn seniorvriendelijk gemaakt, met goede stoelen en een analoge klok.

De vier oude kamers, die eind jaren zeventig zijn gebouwd, worden in de komende periode verbouwd. Ze voldoen volgens het ziekenhuis niet meer aan de eisen van deze tijd. De verbouwing van de afdeling duurt nog tot november. 

De vernieuwing van de afdeling is volgens de Raad van Bestuur van het ziekenhuis nodig, omdat het aantal patiënten op de spoedeisende hulp toeneemt. Om die reden wordt het team aan artsen uitgebreid van vier naar vijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Introductie van een import-kleikont
    PREMIUM

    Introduc­tie van een im­port-klei­kont

    Hé, een nieuwe! En nog best jong ook, hoor ik u denken. Om beide zaken kan ik moeilijk heen. Sterker: afgelopen week zette ik voor het eerst journalistiek voet aan wal aan de overkant van de Rijn. In het gebied van de ‘kleikonten’, zoals Betuwenaren gekscherend in mijn thuisdorp worden genoemd. Joni van Essen, aandachtsgebied Tiel en min of meer import-kleikont. Aangenaam kennis te maken. Ruim een jaar schreef ik stukken voor de Vallei-editie van deze krant en probeerde ik ondertussen een opleiding af te ronden. Beide met succes, zo blijkt. Het diploma is binnen en ik ben officieel verslaggever. Zij het in een regio die ik wel ken en weleens bezoek, maar nooit heb bekeken met een journalistieke bril op. Mijn omgeving wenste me succes, al was het maar met het oversteken van de altijd drukke Rijnbrug. Maar de mensen zijn er gemoedelijk, zo werd mij beloofd. Iets om naar uit te kijken. De eerste signalen zijn in elk geval goed. Beste Rivierenlanders, u zult begrijpen dat mijn affiniteit met de regio in schril contrast staat met dat van mijn ervaren collega’s. Nóg wel. Mijn verzoek aan u is te helpen dat te veranderen. Wat beroert u en uw familie, wat maakt dat er in de buurtappgroep honderden berichten de revue passeren, waarom is de bakker over de rooie? Anders gezegd: wat houdt Rivierenland bezig? Ik hoor het graag. App, mail, bel, tweet, schrijf of reageer hieronder. Óf trek me aan m’n mouw als u me ergens ziet. Mits ik niet vast sta op de Rijnbrug, natuurlijk.

Rivierenland