Volledig scherm
Op de afdeling spoedeisende hulp van Ziekenhuis Rivierenland is hard gewerkt aan de vier nieuwe behandelkamers. © Ziekenhuis Rivierenland

Meer patiënten en dus meer kamers op Spoedeisende hulp in Tiel

TIEL - Ziekenhuis Rivierenland in Tiel heeft vier extra behandelkamers voor de spoedeisende hulp (SEH) in gebruik genomen. Dat was nodig om aan de huidige eisen te kunnen voldoen. 

De kamers zijn in de afgelopen maanden gebouwd in de ruimten van de voormalige pijnpoli, naast de SEH. Naast de kamers is er een schone werkruimte voor medicijnbereiding en een nieuwe spoelruimte gerealiseerd. De afdeling heeft nu ook meer ruimte voor de opslag van materialen. Ook is de ICT vernieuwd. Er is ook een speciale kinderbehandelkamer gebouwd. Die is aangeboden door de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Verbouwing gaat door

Sommige van de nieuwe behandelkamers kunnen worden gebruikt als isoleerkamer, voor als er sprake is van een mogelijke besmettelijke aandoening. De kamers zijn seniorvriendelijk gemaakt, met goede stoelen en een analoge klok.

De vier oude kamers, die eind jaren zeventig zijn gebouwd, worden in de komende periode verbouwd. Ze voldoen volgens het ziekenhuis niet meer aan de eisen van deze tijd. De verbouwing van de afdeling duurt nog tot november. 

De vernieuwing van de afdeling is volgens de Raad van Bestuur van het ziekenhuis nodig, omdat het aantal patiënten op de spoedeisende hulp toeneemt. Om die reden wordt het team aan artsen uitgebreid van vier naar vijf. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland