Volledig scherm
PREMIUM
Ronnie Knol bij leven. © Foto Raphael Drent

Memorial voor een 'levenssurfer'

TIEL - Met muziek, 'Rolling Stones-slingers', mooie woorden en een zee van bloemen is maandag op de Tielse minicamping Tussen de Dijken afscheid genomen van de onlangs aan ALS overleden Ronnie Knol. ,,Een eerbetoon zonder gedoe, precies zoals Ronnie het wilde.’’

Een vriendelijke kjel met een goed hart. Een enorm opgewekte, sympathieke vent. Een lieve jongen. De honderden bezoekers die maandagmiddag afscheid komen nemen van Ronnie Knol zijn het er unaniem over eens: een  mooi mens is heen gegaan. Uiteraard zijn er tranen, maar iedereen volgt ook het devies van Ronnie zelf op: vier het leven.

Rolling Stones-fan 

Maandagmiddag kwart voor twee: Tussen de Dijken is al flink volgestroomd. Niet zo zeer met campinggasten, maar met familie, vrienden en bekenden van de 17 juli overleden op 56-jarige leeftijd overleden Ronnie Knol. Ronnie zelf is er nog niet, maar dat zal niet lang meer duren. Rond twee uur komt hij aan. Inmiddels hebben de bezoekers een erehaag gevormd, wordt Wild Horses van de Rolling Stones ingezet  en dragen naasten, stuk voor stuk gehuld in Stones-shirts, zijn kist naar de veranda van de camping. De veranda zelf is 'versierd' met slingers van Stones-lp's en er staan bloemen. Heel veel bloemen: 'daar hield Ronnie zo van'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland