Volledig scherm
Tiel 15-04-2019 Lampenkappen boven de Weestraat sfeerverlichting centrum Tiel iov Gelderlander Fotografie Raphael Drent © Raphael Drent

Met lampenkappen wordt de Tielse Weerstraat het Parma van de Betuwe

TIEL - Goed voorbeeld doet volgen, dacht een aantal ondernemers in de Tielse Weerstraat. Geïnspireerd door Europese steden als Parijs en Parma hangen er sinds zaterdag tientallen lampenkappen boven de straat.

,,We hebben ook aan paraplu's gedacht’’, vertelt een woordvoerster van één van de winkels in de straat. Maar dat idee is gepasseerd. De lampenkappen zijn in de loop der tijd verzameld. ,,Er is maanden over gedaan’’, weet ze.

De actie is onder meer bedoeld om meer mensen naar de straat te lokken. ,,Dat ze denken: wat is er aan de hand? Daar moet ik eens in lopen.’’ Want de ondernemers in de Weerstraat voelen de concurrentie van de grotere winkelstraten. ,,En online shoppen heeft natuurlijk ook zijn weerslag. En nu maar hopen dat de kappen niet de lucht in gaan bij de eerstvolgende stevige wind.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland