Volledig scherm
PREMIUM
Mug. © Shutterstock

Mmmmm... de geur van stervende muskiet

blogMet wilde, ongecontroleerde vegen slaan haar handen in het niets boven haar hoofd. Ze staat op, rent naar links, bukt, zwiept nog eens met haar armen en spurt terug naar rechts. Het gezelschap aan tafel blijft zitten en kijkt haar met een verdwaasd, spottend lachje aan. Het idee van een wesp in haar nabije omgeving kon ze simpelweg niet verdragen. 

Quote

Ik druk het knopje nog even langer in om de geur van brandende, stervende muskiet op te snuiven

Rinke den Os
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Ik heb dat ook, zij het met muggen. Ik ben niet het type om van een mug een olifant te maken, tot het dus echt over een mug gaat. Maar muggenhaters mogen dit jaar (nog) niet klagen. Hoewel ik twee weken terug een terrorbult had waardoor mijn hele voet opzwol. En dan ben ik dus meteen weer hé-le-maal klaar met die krengen. In alle staten. Ik heb er bruinrode vlekken op onze hagelwitte muren voor over, slapeloze uren, alles voor dat momentje van genot als dat zoemende secreet wegsmeult in mijn elektrische mepper. Echt, ik ben een dierenliefhebber, maar er gaat een gelukszalige tinteling door mijn lijf als het samenspel van muggenvlees en stroom voor vonkjes zorgen. Ik druk het knopje nog even langer in om de geur van brandende, stervende muskiet op te snuiven. 

Over hun gezoem begin ik niet eens, daarover klagen is voor mensen die niet gestoken worden. Maar toch wil ik het over gezoem hebben. Gezoem van windmolens. Door de mug ben ik daar namelijk sinds een week fél tegenstander van. Die molens blijken een bedreiging voor vleermuizen las ik, en een vleermuis vreet op een nacht zomaar 300 muggen op. Held! Een windmolen in mijn 
achtertuin? Ammenooitniet. Doe mij maar een vleermuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland