Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar

Nieuw in de regio: centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Tiel

TIEL - Tiel krijgt een centrum voor de geestelijke gezondheidszorg. Een soort inloophuis moet het worden, waar zorgverleners van Pro Persona Rivierenland (ggz), IrisZorg (verslavingszorg), RIBW (begeleid wonen) en Pluryn (voor mensen met een verstandelijke beperking) samenwerken.

Een medisch gezondheidscentrum met onder anderen huisartsen, apotheken en fysiotherapeuten onder één dak, is inmiddels een gevestigd begrip. Maar een centrum voor de geestelijke gezondheidszorg is nieuw voor de regio. 

Korte lijnen

Voordeel voor de zorgverleners die er komen te werken, is dat de lijnen kort zijn. Met elkaar overleggen is makkelijk en dubbel werk wordt voorkomen. Voordeel voor cliënten is dat die niet eerst bij de ene en dan bij de andere organisatie een afspraak hoeven te maken. Ze kunnen op één adres terecht met al hun vragen. Voor familie of andere Tielenaren met vragen op het vlak van de geestelijke gezondheidszorg geldt hetzelfde. 

Gesprek

,,Een soort inloophuis moeten het worden, waar mensen heel makkelijk terecht kunnen. Voor allerlei zaken: van een kopje koffie tot een gesprek met de psychiater”, zegt zorgmanager Gerli van der Kolk van Pro Persona Rivierenland. Het is de bedoeling dat het nieuwe centrum voor de zomer opent. Met de gemeente Tiel wordt gezocht naar een geschikte plek in de stad. Het werkgebied van Pro Persona Rivierenland loopt van Culemborg en Geldermalsen tot en met West Maas en Waal en Druten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland