Nieuw leven voor draaiend kunstwerk in hal van ziekenhuis Rivierenland

videoTIEL - De ‘Mobile’ van Tiel draait weer en is weer te bekijken. Het kunstwerk van Coen Kaayk heeft een tweede leven gekregen in de hal van het ziekenhuis Rivierenland.

Volledig scherm
‘Mobile’ wordt opgehangen in de hal van ziekenhuis Rivierenland. © Raphael Drent

Een hoogwerker in het ziekenhuis. Het was niet bepaald een dagelijks gezicht, zaterdag in een hal van het Tielse ziekenhuis Rivierenland. Technici waren daar bezig om 'Mobile’ weer in beeld te brengen. Ooit hing het kunstwerk van de Tielse kunstenaar Coen Kaayk in de bibliotheek van Tiel

Bezoekers van de oude bibliotheek konden het in 1987 speciaal voor het gebouw aan de Kloosterstraat gemaakte draaiende prisma bekijken tot augustus 2017 toen de bied daar vertrok. ‘Mobile’ belandde in het atelier van kunstenaar Jan van IJzendoorn.

Samen met Jelle Andriesse maakte Jan van IJzendoorn het draaiende en bewegende kunstwerk weer op orde. ,,We hebben bedacht om het in bruikleen te geven van het ziekenhuis. Het mechaniek was kapot maar dat hebben we weer aan de praat gekregen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland