Volledig scherm
Voorlopig ontwerp (2018) van het nieuwe zwembad in Tiel © Wind Design & Build

Nieuw zwembad in Tiel krijgt ook sauna en stoombad

De bouw van het nieuwe zwembad moet na de zomervakantie van start gaan. Eind 2020 moet Tiel weer een modern bad hebben, mét sauna en stoombad.

Het definitieve ontwerp voor de nieuwbouw van het zwembad in Tiel is klaar. Gebruikers, inwoners en omwonenden hebben zich er mee mogen bemoeien en dat nog tot enkele laatste wijzigingen geleid. Zo is de inrichting van de buitenruimtes aangepast en krijgt het nieuwe bad ook een sauna en stoombad krijgt. 

Niet duurder

Volledig scherm
Voorlopig ontwerp (2018) van het interieur van het nieuwe zwembad in Tiel © Wind Design & Build

Qua kosten verandert er niets: volgens Tiel past het nieuwste ontwerp in het financiële plaatje, voor het nieuwe bad is bijna 7,8 miljoen euro beschikbaar.

Nu het definitieve ontwerp klaar is, gaat de gemeente nog deze maand de omgevingsvergunning aanvragen. In juli moet de raad vervolgens nog een akkoord geven om te kunnen starten met de bouw. Die moet aanvangen zodra de bouwvakkers terug zijn van vakantie. Zij moeten er vervolgens voor zorgen dat inwoners van Tiel en omgeving binnen anderhalf jaar terecht kunnen in het nieuwe bad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland