Tiel heeft al een muurschildering van Flipje.
Volledig scherm
Tiel heeft al een muurschildering van Flipje. © Raphael Drent

Nieuwe muurschilderingen in Tielse binnenstad

TIEL - Twee blinde muren in het Tielse centrum krijgen vanaf maandag een opknapbeurt. Dat gaat het kunstenaarscollectief De Strakke Hand daar muurschilderingen aanbrengen. 

Het gaat om blinde muren op de zijkanten van de Hema bij het Plein en modezaak De Blank aan de Damstraat. Het beschilderen van beide ‘blinde’ muren is één van de plannen om de beleving en aantrekkelijkheid van de binnenstad te vergroten. De plannen zijn het resultaat van samenwerking tussen Ondernemersvereniging Hart van Tiel, verschillende winkeliers, bedrijven en de gemeente.

De muurschilderingen betreffen zelfportretten van de Tielse kunstenaar Johan Ponsioen (1900-1969). Extra aandacht voor deze bijzondere Tielse schilder past goed in het straatbeeld van Tiel. Zijn werk is ‘in het echt’ te bekijken in het Flipje en Streekmuseum. 

Etalages

Naast de muurschilderingen krijgen lege etalages een inrichting met thema’s uit de Tielse geschiedenis, (Tielse) kunst en fruit. Eén van de plannen is ook het opknappen van de rotonde bij de oude rechtbank. Kunstenaars Jan van IJzendoorn en Caro Agterberg hebben hiervoor een ontwerp gemaakt. Ook deze plannen worden nog dit jaar uitgevoerd. Naast een financiële bijdrage van de gemeente maken sponsoring (in geld, materiaal en tijd) van Tielse ondernemers de realisatie mogelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland