Volledig scherm
De plek waar de mishandeling plaatsvond in Tiel. © Politie

Nog geen arrestaties voor drie geweldsincidenten in Tiel

TIEL - De politie in Tiel onderzoekt drie geweldsincidenten in de maand oktober waarbij mensen op straat werden belaagd. Of er een verband is tussen de zaken is niet bekend. Voor géén van de zaken is een arrestatie verricht. 

Op 3 oktober werd een jongen mishandeld bij de Jongeren Ontmoetings Plaats in de wijk Passewaaij in Tiel. Daarna werd de jongen verplicht om in de auto mee te gaan. Onderweg eisten zijn belagers geld van hem. Hoe hij heeft weten te ontkomen is niet duidelijk.

Een paar dagen later, op 7 oktober werd een vrouw lastig gevallen op het Stamperpad in Tiel. de vrouw werd geduwd, uitgescholden en belaagd door jongen die door getuigen geschat zijn op ongeveer 15 jaar. Doordat er uiteindelijk andere mensen langskwamen, stopten de jongens, zodat de vrouw weg kon. 

Lachend in elkaar geschopt

Het derde incident vond plaats op de Laan van Westroijen in Tiel waar vijf jongens op het fietspad een jongen stonden op te wachten. Het slachtoffer werd zonder enige aanleiding belaagd en tegen zijn hoofd geschopt. Enkele belagers zouden flink staan te lachen terwijl anderen de jongen schopten en sloegen. Het gebeurde op 17 oktober. Volgens het slachtoffer zouden de jongens tussen de 17 en 20 jaar oud zijn.

De politie onderzoekt alle drie de incidenten. Of er uit gegaan wordt van een verband tussen twee verschillende incidenten, is niet duidelijk. ,,Binnen onderzoeken waar mogelijk sprake is van een raakvlak wordt altijd gekeken naar mogelijke verbanden’’, zegt een woordvoerder. ,,Omdat de onderzoeken nog gaande zijn, kan ik hier niet verder op ingaan.”

Quote

Voor de betrokke­nen waren deze incidenten behoorlijk heftig.

Verband wordt onderzocht

De drie zaken zorgden afzonderlijk voor veel geschokte reacties in de Tielse gemeenschap. De woordvoerder laat weten de drie zaken zeer serieus te nemen, ze worden dan ook serieus onderzocht. ,,Voor de betrokkenen waren deze incidenten behoorlijk heftig. Wij zijn actief aan de slag gegaan met de incidenten en zijn in alle gevallen een onderzoek gestart. Daarnaast hanteren we een preventieve aanpak door zichtbaar aanwezig te zijn in de wijk, surveillerende agenten krijgen opdrachten mee en we houden extra toezicht op de locaties waar de incidenten zich hebben afgespeeld.’’

Waarom de ene zaak wel op tv en de andere niet?

Daarnaast was de zaak van 17 oktober laatst te zien in opsporingsprogramma BureauGLD op de regionale televisie. Dat de ene zaak in een opsporingsprogramma op televisie te zien was en de andere niet, bevreemdde verschillende Tielenaren. ,,Maar wij mogen niet zomaar beelden laten zien”, zegt een woordvoerder. ,,We moeten altijd eerst een heel proces doorlopen voor we beelden van een incident gaan delen. Bovendien is elke zaak weer anders. We zijn ook niet afhankelijk van deze programma's.’’

Het programma heeft in de zaak nog geen bruikbare tips ontvangen. In alle drie de zaken in Tiel zijn nog geen verdachten aangehouden. 

Rivierenland