Volledig scherm
© William Hoogteyling

Nog steeds te weinig water, maar boeren mogen weer beregenen

TIEL - Boeren in Rivierenland mogen vanaf zaterdag weer beregenen. Waterschap Rivierenland heft het verbod, dat sinds 25 juli van kracht was, op. 

Ondanks de regen van de laatste tijd is er nog altijd een neerslagtekort, maar het schap kan het waterpeil voldoende in de hand houden. Er wordt wel een waarschuwing gegeven voor de agrariërs ten zuiden van de Waal: die kunnen beter geen oppervlaktewater gebruiken omdat er nog veel giftige blauwalg in zit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland
    PREMIUM
    CRIMINALITEIT

    Aanslag, steekpar­tij, overval; aan criminali­teit geen gebrek in Rivieren­land

    TIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Rivierenland