Oefenen met condooms? Dat kan in de 'lovebox' op Appelpop

TIEL - Op festival Appelpop in Tiel geeft de GGD Gelderland-Zuid op zaterdag 8 september, net als vorig jaar, voorlichting over veilig vrijen. De regionale afdeling van de gezondheidsorganisatie is te vinden bij een eigen stand.

Volledig scherm
© Thinkstock

Daar staan straks medewerkers van de GGD en 'speciaal' getrainde jongeren. Zij willen graag in gesprek met jonge festivalbezoekers over het belang van veilig vrijen. In de zogenoemde 'lovebox' kunnen jongeren oefenen met het gebruik van condooms.

Volgens de GGD is het belangrijk voorlichting te geven over veilig vrijen, omdat een kwart van de jongeren seks heeft zonder condoom. De jeugd vindt het niet altijd even gemakkelijk om over het gebruik van een condoom te praten, stelt de GGD.

Onder de jonge mensen met een relatie zou 'slechts' drie op de tien zich laten testen op een soa voordat de condooms de kast ingaan. 'Hierdoor neemt het risico op verspreiding van soa toe.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland