Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

OM wil TBS’er terug in dwangverpleging na zorgwekkend contact met 12-jarige

TIEL - Een ter beschikking gestelde man uit Tiel die sinds een tijdje van zijn dwangverpleging af was, moet terug de dwangverpleging in. Dat vinden drie deskundigen en de officier van justitie, nu de pedofiele man ongezond app-contact met een achternichtje van 12 heeft gehad.

Quote

Ik weet wel een kadootje van jou aan mij: een ring.

Verdachte

Dat contact had veel weg van ‘grooming’ omdat het doorspekt was van hartjes en kusjes en halve liefdesverklaringen. ,,Als zij erbij is kunnen we niet kussen”, schreef de 48-jarige man bijvoorbeeld aan het meisje. En ook: ,,Ik weet wel een kadootje van jou aan mij: een ring.”

De man zou ook aan iemand gezegd hebben dat hij verliefd was op het meisje. Volgens een deskundige is het gedrag precies zoals het eerder was vlak voor hij delicten pleegde. Ook zijn er factoren die het risico op strafbaar gedrag vergroten, en waarover hij niet helemaal open was. Hij verzweeg bijvoorbeeld toenemende schulden. Zijn vrouw heeft hem inmiddels ook verlaten.

Meerdere verkrachtingen 

De man kreeg tbs in verband met meerdere verkrachtingen van een vrouw tussen 2000 en 2003, gemeenschap met zijn minderjarig stiefzoontje in 2004 en een poging tot het verleiden van een vriendinnetje van dat jongetje.

De man wordt niet vervolgd voor het recente contact met het 12-jarige meisje, bleek vrijdag. Er is weinig bewijs van iets strafbaars, ondanks een aangifte van de moeder van het achternichtje en verklaringen van het meisjes zelf. Zijn advocaat wees erop dat hij niks strafbaars heeft gedaan, en dus ook geen voorwaarden heeft overtreden die hij meekreeg toen hij vanuit dwangverpleging in een lichter tbs-regime ging.

De rechtbank doet uitspraak op 31 mei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland