Afsluiting van het schooljaar op de Prins Clausschool in Tiel, groep 8 wordt toegezongen.
Volledig scherm
Afsluiting van het schooljaar op de Prins Clausschool in Tiel, groep 8 wordt toegezongen. © Herman Stöver

‘Ondanks het afscheid is ook de laatste schooldag van groep 8 een feestje’

TIEL - Soms is het tijd voor een nieuwe stap in het leven. En of ze nu staan te springen, wat verdriet hebben van het afscheid, of al de kriebels krijgen bij het idee: na de zomer breekt voor vele honderden leerlingen in de regio een nieuwe, spannende periode aan op de middelbare school. 

Op de Prins Clausschool in Tiel is groep 8 gisteren op geheel eigen wijze uitgezwaaid. ,,Dat doen wij al jaren met ons eigen afscheidslied. Dat is traditie geworden’’, vertelt directeur Peter van der Neut.

Hij legt uit dat het lied de vele emoties van zo'n laatste dag een beetje kadert. ,,Voor sommige kinderen is zo'n afscheid moeilijk. Met dit lied voorkomen we dat het een al te emotionele gebeurtenis wordt. We willen vooral dat alle groep-achters ook hun laatste dag als een feestje ervaren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland