Ongerustheid om TBS’er Tielse zedenzaak uit 2005 na ‘grensoverschrijdende appjes’

TIEL - Een tbs’er in een Tielse zedenzaak, van wie in 2017 de dwangverpleging onder voorwaarden was beëindigd, moet wegens verontrustende signalen weer de dwangverpleging in. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag geëist in zitting over de tbs van de man.

De man werd 10 augustus 2005 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens zedendelicten in Tiel in de periode van 2000 tot 2004. De man had volgens dat vonnis schuldig gemaakt aan een verkrachting van een meerderjarig persoon en ontucht met een minderjarige tussen 12 en 16 jaar.

Appjes

Volledig scherm
© EPA

Vorig jaar mocht de man op voorwaarden onder de dwangverpleging uit, en brak de fase ‘TBS met voorwaarden’ aan. Nu zijn er grensoverschrijdende appjes boven water gekomen tussen de tbs-gestelde en zijn nichtje.

Dat meisje zou sinds de zomer regelmatig, en in de herfstvakantie sowieso een hele week bij de tbs-gestelde en zijn partner in huis hebben verbleven. Mogelijk volgt er een aangifte tegen de man. De huidige woonplaats van de man bleef vrijdag in het ongewisse, het OM wilde daar geen mededeling over doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland
    PREMIUM
    CRIMINALITEIT

    Aanslag, steekpar­tij, overval; aan criminali­teit geen gebrek in Rivieren­land

    TIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Rivierenland