Volledig scherm
PREMIUM
© AP

'Ons grootste kind is weer aan het spelen', zegt mijn vrouw dan

blogNog een maand en dan is het zo ver. Vrijdag 28 september ligt FIFA 19 in de winkel, het populaire voetbalspel voor de spelcomputer. Ik ben fan. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Danny van den Broek

Niet dat ik donderdagnacht in een slaapzak voor de winkeldeur kruip om als eerste de voetbalgame uit handen van de verkoper te grissen, maar vrijdagavond laat ik het schijfje van FIFA 19 thuis wel met een tevreden gezicht in onze Xbox glijden.

Ik besef dat uw blik nu naar de foto bij dit stukje glijdt. Jeugdig uiterlijk, zie ik u denken, maar niet iemand die zijn ID bij de kassa van de supermarkt moet laten zien omdat hij een paar flessen witte wijn wil afrekenen. Klopt. Ik ben van 1958. 'Ons grootste kind is weer aan het spelen', zegt mijn vrouw wel eens als ze me in opperste concentratie met de controller in de handen bezig ziet.

Kan zijn, maar het spel is zó populair dat de eredivisie de game geadopteerd heeft en alle achttien clubs een e-sporter onder contract hebben die virtueel met elkaar de strijd aan gaan. Zo contracteerde Willem II de Culemborger Daniël Kuipers, die landelijk bekendheid kreeg toen hij in een wedstrijd tegen ADO Den Haag van twee keer zes minuten, zo gefrustreerd raakte dat hij zijn keeper een eigen doelpunt liet maken en expres vijf rode kaarten incasseerde. Voor FIFA 19 gaat Willem II nu op zoek naar een opvolger voor Kuipers.  

Ik ken dat gevoel. In het begin speelde ik nog wel eens tegen mijn oudste zoon, maar die veegde me helemaal van de mat en scoorde het liefst met van die laffe stiftballen. Nu speel ik alleen nog tegen de computer. Net een seizoen begonnen met AC Milan. Christian Eriksen in de transferperiode voor 100 miljoen euro weggeplukt bij Tottenham Hotspur. Topaankoop!  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland