Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw Siependaal van Pro Persona in Tiel. © Philip Homburg

Ook ouderenafdeling Pro Persona Tiel sluit de deuren

TIEL - Pro Persona gaat op termijn de ouderenafdeling aan de Siependaallaan in Tiel sluiten. De tien bedden kost de instelling voor geestelijke gezondheidszorg ‘veel meer’ dan de zorgverzekeraars vergoeden.

Quote

Verzeke­raars weigeren te betalen voor die ‘luxe’ voor zulke kleinere eenheden

Woordvoerder Pro Persona

Dat maakt het volgens een woordvoerder moeilijk ‘om kwalitatief goede zorg te bieden’. ,,Het is niet meer vol te houden dit open te houden’’, stelt hij. ,,Denk bijvoorbeeld aan bewaking aan de deur. Bij kleine eenheden is dat relatief veel duurder dan bij grotere, want de kosten drukken op veel minder bedden. Verzekeraars weigeren te betalen voor die ‘luxe’ voor zulke kleinere eenheden.’’

Volgens hem verblijven patiënten ‘met uiteenlopende problemen’ uiterlijk zes maanden op de Tielse ouderenafdeling. ,,En meestal korter.’’ Hij laat weten dat ‘Pro Persona stopt met kleine eenheden'. Maar over welke afdelingen dat nog meer gaat, wil hij niks kwijt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland