Volledig scherm
Inzet van het Rode Kruis tijdens een eerder Fruitcorso in Tiel.

Ook Rode Kruis opzijgezet bij Fruitcorso Tiel: ‘Heel jammer’

TIEL - De organisator van het Foodtruckfestival blijkt niet de enige te zijn die vervangen is door een nieuwe partij. Ook de vrijwilligers van het Rode Kruis worden dit jaar niet meer ingezet bij het Fruitcorso. ,,Dat is heel jammer.’’

Het Fruitcorso kiest dit jaar na 25 jaar voor een andere partij die de eerste hulp verleent langs het parcours: het Tielse bedrijf Just4Safety. De vrijwilligers van het Rode Kruis kunnen thuisblijven. 

Teleurstelling is groot

En dat is een teleurstelling , vertellen Gertjan Koster en Alwin van Deutekom. Die eerste roerde zich deze week op Twitter toen De Gelderlander het nieuws meldde over ondernemer Valkenburg die op een zijspoor gezet is bij het foodtruckfestival op het Kalverbos. Valkenburg was de man die in 2015 het eerste foodtruckfestival redde toen alles in de soep dreigde te lopen. Hij stak veel geld en energie in het evenement en vindt dat hij op onbeschofte wijze is behandeld.

Net als Valkenburg zijn de mannen van het Rode Kruis vooral teleurgesteld over de manier waarop ze aan de kant gezet. ,,Ik las op sociale media dat het Fruitcorso een nieuwe partner had voor de eerste hulp’’, zegt Alwin van Deutekom. ,,Daar schrokken we toch wel van.’’

Andere partij krijgt een kans

Al snel werd contact gelegd met het Fruitcorso. Daar werd verwezen naar plannen die eerder al in gang waren gezet. ,,Echt duidelijk werd het niet.’’ Woordvoerder Fred Eggink van het Fruitcorso laat weten dat er inderdaad geen duidelijke overweging was bij het aanwijzen van een andere partner. 

,,We hebben besloten een andere partij een keer een kans te geven. Ook dat gaan we weer evalueren. Wellicht kiezen we een jaar later weer voor het Rode Kruis.’’ Beide partijen krijgen een bepaald bedrag van de organisatie. Eggink stelt dat de tweede partij niet per se veel goedkoper was. 

Niet chic

Dat de communicatie niet goed was, durft Eggink niet te zeggen. ,,Als ze het via sociale media hebben vernomen is dat niet chic geweest.’’ Maar er is inmiddels een gesprek geweest en daarin is uiteindelijk toch ook begrip getoond. 

Van Deutekom bevestigt dat het gesprek goed is verlopen. Toch blijft hij met lege handen achter. ,,We hebben veel meegedacht de afgelopen jaren, de prijzen ook niet verhoogd omdat we wisten dat het corso het moeilijk had. Het Fruitcorso is toch een heel groot evenement. Voor onze vrijwilligers is het jammer dat ze niet meer ingezet worden.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland