De Amerikaanse fotograaf Joey O Loughlin maakte in vluchtelingenkampen op het Griekse Lesbos indrukwekkende familieportretten. Afgelopen zaterdagmiddag deed ze dat ook in Tiel, op de familiedag in de hal van Zinder. Op de foto gaat een Pools gezin.
Volledig scherm
De Amerikaanse fotograaf Joey O Loughlin maakte in vluchtelingenkampen op het Griekse Lesbos indrukwekkende familieportretten. Afgelopen zaterdagmiddag deed ze dat ook in Tiel, op de familiedag in de hal van Zinder. Op de foto gaat een Pools gezin. © Raphael Drent

Op de gevoelige plaat door een fotograaf van formaat

Een aantal jaren geleden maakte de Amerikaanse fotograaf Joey O’Loughlin tal van familieportretten van gevluchte gezinnen die bivakkeerden in de tentenkampen op het Griekse eiland Lesbos. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Rivierenland