Volledig scherm
© William Hoogteyling

Opnieuw demonstratie gele hesjes in Tiel

TIEL - Een half jaar na de eerste demonstratie van de gele hesjes in Tiel, zal er zaterdag opnieuw een protestmars zijn in de stad aan de Waal. 

Dat meldt de gemeente Tiel die een vergunning voor de demonstratie heeft verleend. Op de website van de gemeente staat aangekondigd dat er een vergunning is aangevraagd voor een demonstratie zaterdag van 13.00 tot 17.00.

De protesttocht die samen met de gemeente is besproken, begint op het station en eindigt op de Waalkade. Het gaat om een ‘vreedzame protestwandeling’, opgezet door twee inwoners van Tiel. 

Tweede demonstratie in Tiel

De eerste demonstratie van de gele hesjes in Tiel was in december 2018. Het aantal deelnemers was niet groot. Slechts negen mensen hulden zich in gele hesjes uit protest tegen het beleid van de regering.

Destijds beloofde de deelnemers dat er meer protestmarsen zouden komen. Die belofte wordt nu waargemaakt in een tijd waarin er elders in het land geen dergelijke protestmarsen meer zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland