Overval op Bruna in winkelcentrum Kwadrant in Tiel: verdachte opgepakt

update | videoTIEL - Een man heeft deze vrijdagmiddag een overval gepleegd op de Bruna in het winkelcentrum Kwadrant aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel. Er is niemand gewond geraakt en de verdachte werd snel opgepakt.

De politie bevestigt de overval, maar geeft aan dat het meevalt en dat het misschien meer lijkt op diefstal met een bedreiging. Een woordvoerder wist nog niet zeker of er met een wapen gedreigd is.

Volgens de bedrijfsleider van Bruna ging de dader er snel vandoor. ,,Gelukkig valt het allemaal mee.’’ Wat er precies gebeurd is, kon de bedrijfsleider nog even niet vertellen. ,,We zijn nu nog even bezig met de afhandeling. Misschien kunt u later even terugbellen.’’ Een collega van de Bruna-medewerker is heel erg geschrokken van de overval: ,,Wat denk je, het is wel mijn collega die het overkomt.’’

De politie is bij winkelcentrum Kwadrant in Tiel na de overval op de Bruna.
Volledig scherm
De politie is bij winkelcentrum Kwadrant in Tiel na de overval op de Bruna. © Fernando Bot

Man opgepakt

De politie was met verschillende wagens bij het winkelcentrum en zocht in de omgeving naar de mogelijke dader. Vlak na de overval, om 12.39 uur, werd een Burgernet-bericht verspreid waarin het publiek werd opgeroepen uit te kijken naar een mannelijke verdachte.

Om 12.55 uur meldde Burgernet dat de gezochte verdachte van de overval was gevonden. ,,Al met al heeft het nog geen kwartiertje geduurd voordat we hem hadden’’, zegt de woordvoerder van de politie.

Het winkelcentrum is gewoon nog open voor publiek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland