Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Paul Opperman (links) en Frans Ebing met twee versierde hoeden van de hand van Ebing op het hoofd. Beide hoeden zijn momenteel in de etalages van de Tielse kledingwinkel Wuite Vrijetijds Mode te zien om mensen uit te dagen aan Tiel Chapeau mee te doen. © Foto Raphael Drent

Paraderen door de binnenstad met eigenzinnige hoed tijdens Tiel Chapeau

TIEL - Versier je eigen hoed en maak dit najaar deel uit van een vrolijke hoedjesparade door hartje Tiel. Ofwel: ‘doedemee’ met Tiel Chapeau? Tiel Chapeau is het jongste idee uit de koker van het Creatief Platform Tiel, dat eind 2017 in het leven werd geroepen door Tielenaren Frans Ebing en Jean-Paul Opperman. 

Dit bevlogen duo wil ‘meer beleving en creativiteit in de Tielse binnenstad brengen’ en sinds de oprichting jong en oud onder het motto Doedemee uit zich bij het CPT aan te sluiten.

Het was medio september toen Ebbing tijdens de wekelijkse Doedemee-bijeenkomst - waarbij gezamenlijk in Zinder wordt getekend, gehandwerkt en gefröbeld - met een stel kinderen hoedjes aan het maken was. ,,Het bracht me terug naar de jaren zeventig, toen ik regelmatig in de Tielse binnenstad circusacts opvoerde en daarbij altijd een enorm hoge hoed droeg. Ik kreeg heimwee naar de hoed en dacht: goh, hoe leuk zou het zijn als we hier ‘iets’ mee zouden doen?”

Quote

Het woord Chapeau is meerlagig - het betekent niet alleen hoed in het Frans, maar ook een compliment.

Jean-Paul Opperman, Creatief Platform Tiel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland