Het onderkomen voor zestig arbeidsmigranten zoals dat halverwege Tiel en Zoelen langs de Linge gebouwd moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderkomen voor zestig arbeidsmigranten zoals dat halverwege Tiel en Zoelen langs de Linge gebouwd moet worden. © Agrifirm Exlan

Perenboer bouwt ‘slaapschuur’ voor zestig arbeiders: ‘Komt er mooi uit te zien’

Het lijkt op een klassieke boerenschuur met daarin zestig bedden voor arbeidsmigranten. Perenteler Matthijs Cornelissen wil bij zijn bedrijf, halverwege Tiel en Zoelen, iets goeds voor zijn medewerkers neerzetten.

7 reacties

 • B. van Andel

  2 maanden geleden
  @Arie van Doorn Er wonen al heel veel arbeidsmigranten bij de fruittelers op het erf, tot ieders tevredenheid. Wees maar niet bang dat daar op den duur asielzoekers komen te wonen, want gepensioneerden gaan echt de arbeidsmigranten niet vervangen!
 • Arie van Doorn

  2 maanden geleden
  Een ander gevaar is dat andere fruittelers ook op gedachten worden gebracht om die schuren te bouwen.Misschien hebben we over enkele jaren geen arbeidsmiganten meer nodig bv door het hogere minimumloon willen 65 plussers dit werk ook vaak nood gedwongen graag doen/Dan staan deze schuren leeg en worden ze door de overheid aangewezen tot asiel opvang,en is de kans groot dat het rivierengebied overstroomd met asielzoekers.
 • paul bie

  2 maanden geleden
  reactie slaven is misschien belachelijk maar verzin maar een andere naam voor uitbuiting. Minimum loon, huur per persoon, als je aan de verwarming zit moet je dit betalen ben je ziek moet je doorwerken want zorg is zonder aanvulling, in goedkoopste pakket. Meestal als je ziek bent moet je terug of een tentje neerzetten in het bos. zeg het maar wat is het dan als het geen moderne slavernij is?
 • Dick Verbeek

  2 maanden geleden
  Bijzonder vreemde reacties van vDoorn&Bronkhorst: Het lijkt me een voorbeeld van goed ondernemerschap dat je je betere werknemers probeert te behouden door mee te denken in het aanbieden van woonruimte (in plaats van klagen bij de gemeente dat er geen woonruimte is..). Ik ken de fam. Cornelissen niet, maar het zou me niet verbazen dat de woonruimte kan wedijveren met vdValk en nogal wat beter is als elders arbeidsmigranten wordt aangeboden. Vergelijking met "slavenperiode"is helemaal belachelijk
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Zo fraai vind ik het niet. En komen er ook zonnepanelen op te liggen? En meer bomen en struiken, want het ontwerp oogt saai en strak. Het is huisvesting voor slaven, want dat zijn het. De slavernij is nog niet afgeschaft. En wat betalen ze voor deze slaapplekken? Zo ben je zowel werkgever als pandjesbaas en dat verdient dubbel.