Plan: 840 arbeidsmigranten naar Tiel lokken met mooie studio's

VIDEOTIEL/GELDERMALSEN - Midden op Bedrijvenpark Medel in Tiel ligt een braakliggend terrein. De Geldermalsense J.C. van Kessel Groep heeft een plan om daar maximaal 840 studio's, kleine appartementen, te bouwen voor arbeidsmigranten. Maar ook gescheiden mannen, of vrouwen, zijn er tijdelijk welkom.

16 reacties

 • Björn Grooten

  2 jaar geleden
  De gedachte lokatie kan nooit de bestemming wonen krijgen. Het is industrieterrein. Arbeidsmigranten kunnen het beste verspreid wonen dan één lokatie. Dat is slecht voor de integratie en we willen een herhaling van hoe rampzalig de integratie van de arbeidsmigranten uit de jaren 60 en 70 is verlopen voorkomen. Het plan is aardig bedacht, maar een slechte oplossing. De gemeente moet zich harder inzetten op de bouw van woningen, vooral sociale huurwoningen en betaalbare huurwoningen in de vrij sector. 10 jaar wachttijd is tegenwoordig niet vreemd. 
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Op de rem trappen... wordt bij Rutte III en in Den Haag bestempeld als zijnde niet mogelijk.Dus moeten we accepteren dat ons inwonertal jaarlijks met minimaal 150.000 zal stijgen.Naast nieuwe arbeidsmigranten krijgen we ook familieleden die zich in Nederland zullen vestigen - waardoor de woningnood nog groter wordt.Het kabinet praat nu over het bouwen van 80.000 nieuwe woningen per jaar, vrees dat dit niet voldoende zal zijn.
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Er zit een gevaar voor in de toekomst, deze meestal laag opgeleide arbeidsmigranten halen zodra ze hier langer werkzaam zijn... vrouw en kinderen naar Nederland - wij zouden precies hetzelfde doen.Echter als de economie en werkgelegenheid over een jaar of vier minder en slechter wordt dan gaan ze niet meer terug en is men hier aangewezen op een uitkering.Ben benieuwd hoe Rutte IV dit verhaal financieel overeind houdt?
 • Senors

  2 jaar geleden
  Dat assimileren is ook niet de intentie van veruit de meesten: met een méér dan dubbel salaris dan thuis blijft hun neus op het oude nest gericht.
 • Louis van Tussenbroek

  2 jaar geleden
  Een slijterij is wel aan te bevelen dichtbij.Die gaat gouden tijden beleven
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Rivierenland