Volledig scherm
Een camera bewaakt de burgemeester van Altenastraat na een aanslag is gepleegd op een gemeenteambtenaar. © Raphael Drent

Politie verzamelt camerabeelden rond aanslag op woning in Tiel

TIEL - Het rechercheteam, dat de aanslag met brandbommen op een woning van een ambtenaar in Tiel onderzoekt, verzamelt camerabeelden uit de omgeving. Omwonenden met een camera die beeldmateriaal hebben van de Burgemeester van Altenastraat of omgeving – en dat nog niet hebben gedeeld – wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari werd rond 01.15 uur een aantal zeer explosieve brandbommen in de woning gegooid. Getuigen dachten aan een gasexplosie of een terroristische aanslag, zo hard waren de dreunende knallen.

Daderinformatie

Met wat voor explosieven is gegooid, waarmee de aanslag is gepleegd? ,,Dat is daderinformatie’’, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Dat houden we graag voor ons.’’ Daderinformatie zijn details die alleen de dader heeft. Dat is na een arrestatie van belang in verhoren en eventuele rechtszaken.

Een 25-koppige rechercheteam genaamd Luxemburg onderzoekt de zaak. In dit stadium van het onderzoek laat het team nog weinig los. Een buurtbewoner zag twee jongens wegrennen na de explosies. Maar naar hoeveel verdachten wordt gezocht, zegt de politie niet. ,,Daar willen we op dit moment geen mededelingen over doen’’, zegt de woordvoerder.

Familie

Ook over hoe het met de familie gaat die in het huis woont, zegt de politie niets. Of ze veilig zijn ondergebracht, of er nog sprake van dreiging is, daarover worden in verband met hun veiligheid en in het belang van het onderzoek geen mededelingen over gedaan. Dat geldt ook voor de vraag of er eerder sprake is geweest van dreigementen aan het adres van de bewoner.

In de straat werd vrijdag een bewakingscamera geplaatst om de straat in de gaten te houden. De politie heeft beelden van een aantal camera's in de straat in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland