Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Dros: ,,Die negen arrestantencomplexen hebben we de afgelopen jaren met knip en plakwerk in de lucht gehouden.” © Politie

Politiechef: ‘Sluiting cellen Doetinchem, Tiel en Ede is pijnlijke keuze’

ARNHEM - Door gebrek aan mankracht ontkomt de politie niet aan pijnlijke keuzes. Het opheffen van de politiecellen in Doetinchem, Tiel, Ede en Deventer is er daar één van. Dat zegt politiechef Oscar Dros van de politie Oost-Nederland.

,,Die negen arrestantencomplexen hebben we de afgelopen jaren met knip en plakwerk in de lucht gehouden. Dat kunnen we niet volhouden”, zegt de hoogste baas van de politie Oost (Gelderland en Overijssel). 

Het openhouden van de politiecellen in de Tiel, Ede, Doetinchem en Deventer kost de basisteams veel mankracht. Agenten kunnen dan niet de straat op. Geregeld moeten er voor het bewaken van arrestanten ook externe krachten bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie worden ingehuurd. Dat kost de politie tonnen per jaar. 

Quote

We zijn in overleg met burgemees­ters, advocaten en het OM. Er moet een goede oplossing komen

Oscar Dros, politiechef Oost-Nederland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland