Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Politiemol vond het werk zwaar: ‘Als je elke week drie doden ziet, is het niet echt meer leuk’

ARNHEM – Hij heeft er eigenlijk niet bij stilgestaan wat het betekent om zo vaak informatie te lekken naar criminelen. Dat zei de 22-jarige politiemol uit Tiel drie weken geleden. Vandaag doet de rechtbank uitspraak. Er is 45 maanden cel tegen hem geëist.

Volgens zijn advocaat was de verdachte naïef. Hij sprak over ‘puberaal’ gedrag van de aspirant-agent. Zelf zei de verdachte dat het ermee begon dat hij vrienden liet zien hoe hij in de politiesystemen kon ‘uit stoerdoenerij’. Hij had een opleiding gevolgd om buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) te worden, maar vond het niet genoeg. Hij wilde politieagent worden, ging de vervolgopleiding in en legde zijn ambtseed af.

Maar het viel hem zwaar. Bij de reclassering vertelde hij dat hij al had overwogen te stoppen. ,,Als je elke week drie doden ziet, is het niet echt meer leuk.” Hij woonde nog thuis. Had geen schulden. Op een gegeven moment was er wel sprake van een gokprobleem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Rivierenland