Volledig scherm
© William Hoogteyling

Politiestaking treft Fruitcorso waarschijnlijk niet

TIEL - De grote politiestaking van komend weekend heeft waarschijnlijk geen grote gevolgen voor het Fruitcorso in Tiel.  Er wordt tussen het Fruitcorso en de veiligheidsdiensten wel overlegd over mogelijke gevolgen, het uitgangspunt is dat het corso gewoon doorgaat.

De cao-acties zijn vrijdag afgekondigd. Volgens de drie gezamenlijke politiebonden zal de oproep #geenspoedgeenpolitie grote gevolgen hebben voor het land. Gesloten politiebureaus, geen ondersteuning bij voetbalwedstrijden en andere grote evenementen en geen toezicht in uitgaansgebieden. Tijdens het actieweekend wordt alleen het hoogst noodzakelijke politiewerk opgepakt. 

Noodhulpdiensten

Volgens politiechef Erik Bomhof scheelt het enorm dat het om komend weekeinde gaat, om het corso en niet om Appelpop. ,,Dan had je echt een openbare-ordeprobleem gehad van heb ik jou daar... Vooral na afloop. Maar als wij bij het corso onze gewone noodhulpdiensten draaien, zijn we altijd in de buurt." Het Fruitcorso vindt plaats op een afgeschermd parcours, er zijn tientallen eigen veiligheidsmensen actief. Daarnaast worden er verkeersregelaars ingehuurd. Bomhof:  ,,We hebben normaal gesproken weinig werk aan het Fruitcorso. Ik denk dat het wel goed komt.’’

Volledig scherm
Facebook © Facebook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland