Volledig scherm
Coffeeshop Cobra in Tiel op archiefbeeld. © Raphael Drent

Poll: moet Tiel meedoen aan de wietproef?

ja of nee?Moet Tiel meedoen aan de wietproef? Woensdag beslist de gemeenteraad erover. De politie ziet het niet zitten, die vreest dat mogelijke deelname aan het experiment met gereguleerde wietteelt zorgt voor meer straatverkoop. Wat moet de gemeenteraad doen?

Poll

Tiel moet meedoen aan de wietproef

  • Ja (35%)
  • Nee (65%)
341 stemmen

Komende woensdag beslist de gemeenteraad over deelname aan het landelijke experiment, waar maximaal tien gemeenten aan mee kunnen doen. Bij deelname mogen de vier coffeeshops die Tiel kent dan uitsluitend wiet in- en verkopen die afkomstig is van telers die door het Rijk worden aangewezen en gecertificeerd. Tiel heeft zich al aangemeld, omdat dit voor 10 juni moest. De gemeenteraad geeft echter het finale oordeel. Zegt de gemeente: ‘nee’, dan is het plan van de baan. 

Politie bezorgd

De politie trok onlangs aan de bel: Het vermoeden bestaat dat de geteelde verdovende middelen ondanks deelname van coffeeshops aan het experiment alsnog bij de consument belandden, maar dan via het illegale circuit”, schrijft de politie in zijn advies aan de gemeenteraad. ,,Dit zou betekenen dat de overlast, in welke vorm dan ook gaat toenemen. En daar heeft de burger hinder van.”

Tiel heeft al jarenlang de wens om de coffeeshops te verhuizen naar de rand van de stad. Nu is er regelmatig overlast bij de panden in het centrum. De gemeente onderzoekt daarom of een verhuizing wellicht te koppelen is aan deelname aan het experiment. Coffeeshops die deelnemen, moeten dan ook verhuizen naar een plek aan de rand van de stad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland