Volledig scherm
PREMIUM
Marijke Kolk (r) en Margriet Wentink brengen dankzij crowdfunding hun boek Blootgelegd uit. © Raphael Drent

‘Praten over een trauma moet normaal worden’

TIEL - Niet iedereen praat even makkelijk over zijn trauma's; er rust een taboe op. In hun boek Blootgelegd maken traumadeskundige Margriet Wentink (55) uit Tiel en journalist Marijke Kolk (55) uit Zoelen psychische trauma’s bespreekbaar in meer dan twintig ingrijpende persoonlijke verhalen.

Het zijn goedbedoelde adviezen voor mensen die een trauma moeten verwerken: ‘denk aan iets positiefs’, ‘zet je er overheen’, ‘ga eens lekker even weg’. Of, misschien nog wel de ergste: ‘de tijd heelt alle wonden’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.

Rivierenland