Kinderen hebben stenen gelegd op de graven van Molukkers op de begraafplaats van Tiel, precies zeventig jaar nadat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen hebben stenen gelegd op de graven van Molukkers op de begraafplaats van Tiel, precies zeventig jaar nadat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen. © Raphael Drent

Primeur in Tiel: historische bescherming voor graven van Molukse KNIL-militairen

TIEL - De graven van Molukse KNIL-militairen en hun vrouwen in Tiel krijgen een beschermde historische status. Dat maakte burgemeester Hans Beenakker zondag bekend op een speciale herdenking, precies zeventig jaar nadat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen.

3 reacties

 • willem vizee

  3 weken geleden
  Wat in deze vaak vergeten wordt is het feit dat de toenmalige Nederlandse regering die mensen heeft belooft dat hun verblijf in ons land tijdelijk zou zijn waarnaar ze konden terugkeren naar een zelfstandig AMBON! In dat vertrouwen hebben onze Ambonese medebewoners nog lang geleefd, maar daar werden ze dus in beschaamd. Dat de graven nu beschermd worden is mooi en respectvol naar de Ambonezen toe!!
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Voor de Molukkers was het moeilijk om te wennen in ons koude Nederland. Wel zou verstandiger geweest zijn dat de oudere generatie de jongeren direct had geleerd om zich aan te passen, te schikken in Nederland. Geen valse hoop geven, dat heeft gezorgd voor tweedeling, net zoals later met de migranten. Daarbij het feit dat Nederland nog bezig was om 5 jaar oorlog te verwerken, puin te ruimen, slachtoffers te herdenken.
 • Ger Pett

  3 weken geleden
  Zo dat is pas discriminerend ,alsof deze groep mensen boven elke inwoner staat,en de oorlogs slachtoffers van 1940-45 en overlevende van concentratie kampen,die betalen zelfs grafrechten.
 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in

Rivierenland