Volledig scherm
Racoon. Persfoto © Rinke Den Os

Racoon, Di-Rect en Jonna Fraser op Appelpop

TIEL - Met Racoon, DI-RECT, Jonna Fraser het Briste VANT en het Belgische Mustii zijn vijf acts toegevoegd aan het programma van Appelpop 2017. Eerder werd al de komst van Kensington, Kraantje Pappie en Teske aangekondigd. 

Volledig scherm
Jonna Fraser. Persfoto © Rinke Den Os

Met Racoon heeft Appelpop een van de grote publiekstrekkers in huis. De band scoorde grote hits als Feel Like Flying, Laugh About It, Oceaan en No Mercy. Van de band is een nieuwe plaat op komst. En dat ze die op Appelpop laten horen, is niet verwonderlijk; de Zeeuwen komen voor de achtste keer naar het festival. 

Ook Di-Rect komt terug. De Haagse band draait al ruim 15 jaar mee en onderging een metamorfose toen in 2009 Marcel Veenendaal als zanger de microfoon overnam van Tim Akkerman. Di-Rect is een rockband die zichzelf steeds blijft vernieuwen. Dat gebeurde vorig jaar ook met Fired Up, een mini-album met vier groovy rocksongs. Later dit jaar verschijnt het nieuwe album Rolling With The Punches.

Rapper Jonna Fraser onderscheidt zich met een bijzonder stemgeluid én door Nederlandstalige rap te combineren met een soulvol geluid op een dancehallbeat met tropische klanken. Hij had solo al succes, maar ook samen met Broederliefde en Ronnie Flex. 

Het Britse VANT verpakt een politieke boodschap in een indierock jasje. De Britse band gebruikt toegankelijke punkrock om hun frustratie en ongenoegen te uiten over wereldwijde maatschappelijke problemen. 

Volledig scherm
Vant. Persfoto © Rinke Den Os

Electropop-talent Mustii uit Brussel combineert kalme melodieën met uitbarstingen van ritmische synthpop. Als professionele acteur vindt zanger Mustii ook inspiratie in de theatrale glampop van de jaren ‘80. In januari dit jaar was hij voor de Appelpop-programmeurs een van de meest opvallende acts op showcasefestival Eurosonic in Groningen. 

In totaal zijn nu acht acts bekend die op 8 en 9 september optreden tijdens Appelpop: Kensington, Racoon, DI-RECT, Kraantje Pappie, VANT, Mustii, Jonna Fraser en Teske spelen op het gratis festival. Begin juli worden nog twintig namen aan het programma toegevoegd.

Volledig scherm
Mustii. Persfoto © Rinke Den Os

Rivierenland