Voordat de kliko's worden geleegd, wordt op veel plekken nu de inhoud gecontroleerd op foutjes en bewuste vervuiling. Het levert irritatie op bij inwoners. 

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Voordat de kliko's worden geleegd, wordt op veel plekken nu de inhoud gecontroleerd op foutjes en bewuste vervuiling. Het levert irritatie op bij inwoners. Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Rivierenland is klaar met agressieve aanpak Avri: ‘Ze stonden met de boete op het raam te bonken’

De handelswijze van afvalinzamelaar Avri komt inwoners van Rivierenland de neus uit. De boetes en klikocontroles resulteren nu in een petitie en de oprichting van een burgerbeweging.

19 reacties

 • TheoB

  3 jaar geleden
  In Wijchen hebben wij de DAR en boetes bestaan hier niet. Ze kunnen wel weigeren om een container te legen of een zak plastic laten staan als ze zien dat het niet klopt, maar dat gebeurt nauwelijks. Vreemd dat elke gemeente zo zijn eigen regels heeft als het om afval gaat.
 • fer

  3 jaar geleden
  De aangesloten gemeenten zijn voor alles verantwoordelijk wanneer is dat voor iedereen duidelijk, niet verschuilen achter de AVRI die wel zelf illegale activiteiten op haar terrein toelaat zonder vergunning!!!!!!
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Soms wordt een middel een doel en dan is het einde snel zoek. En als je dan al weet dat mensen erg makkelijk en niet onfeilbaar zijn, mag je daar, ook als bijbellezers, best wel rekening mee houden als je iets nieuws bedenkt. Bewaar de roede dus beter voor de echte zondaars.
 • wimpie

  3 jaar geleden
  Welkom in Nederland!
 • Wally

  3 jaar geleden
  Bekeuringen voor overtredingen moeten op heterdaad worden vastgesteld of je moet naderhand zelf bekennen. En op vragen hoef je geen antwoord te geven. Laat hemzelf maar het bewijs leveren. Dat kan alleen als hij ziet dat je kliko aan straat zet en er gelijk op de kop in duikt. Maar dan help je hem toch zeker wel een handje?