Volledig scherm
Rob Lenten. © Raphael Drent

Rob Lenten is voor altijd schipper

RIVIERENLANDERSTIEL Rob Lenten (55) uit Tiel zit zijn hele leven al op het water. ,,Vroeger als binnenvaartschipper. Kwam ik soms een week of twee niet thuis.’’ Dat leven heeft achter zich gelaten. Lenten is nog steeds schipper, maar dan op het veerpontje dat dagelijks de oversteek tussen Tiel en Wamel maakt. 

,,Nu ben ik 's avonds thuis. Dat is wel zo lekker. Samen met een compagnon heb ik ook nog een rondvaartboot in Gorinchem voor feesten en partijen. Wordt jouw opa 80? Kom aan boord. We verzorgen ook lunches, buffetten. Alles kan.’’ Nu hun twee zonen van 33 en 31 jaar de deur uit zijn, passen hij en zijn vrouw regelmatig op de kleinkinderen. ,,Vind ik het leukste wat er is. Vooral als ze rottigheid uithalen. Dan zie ik de dingen van mezelf in ze terug.’’

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 700.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland