Volledig scherm
Foto ter illustratie. © COR DE KOCK

ROC verhuist drie opleidingen om meer studenten uit Utrecht en Den Bosch te trekken

TIEL / GELDERMALSEN Komende zomer gaan verschillende opleidingen van ROC Rivor verhuizen, van Tiel naar Geldermalsen en vice versa. Het houdt in dat ruim 150 scholieren van standplaats wisselen.

Ict-studenten van ROC Rivor volgen hun opleiding vanaf september in Tiel. Terwijl de lessen nu nog in Geldermalsen worden gegeven, zijn de studenten al geregeld actief in het Tielse praktijklab. Daar wordt gewerkt aan opdrachten uit het bedrijfsleven, vaak in samenwerking met studenten van opleidingen Media en Vormgeving of Applicatieontwikkeling. ,,Die richtingen versterken elkaar, dus de keuze om ze onder één dak samen te brengen is eigenlijk een hele logische’’, vindt een woordvoerder van ROC Rivor. 

Ook studenten verhuizen

Voor de verhuizing in gang wordt gezet, moet er aan de Bachstraat in Tiel worden verbouwd. Een vleugel van het pand wordt opnieuw ingericht. Het betekent in de praktijk dat de indeling wordt gewijzigd, er schilders aan het werk worden gezet en er voldoende werkplekken gerealiseerd moeten worden met nieuw meubilair.

Door de ict-opleiding in Tiel onder te brengen, wisselen ook 150 tot 160 studenten van standplaats. Ze zijn daarover enige tijd geleden ingelicht. Per brief, maar ook met hun ouders erbij op een informatieavond. Negatieve reacties heeft de woordvoerder van de school daarover niet gehoord: ,,Wat niet betekent dat die er helemaal niet zijn.’’ Volgens de woordvoerder is in zijn algemeenheid goed op de plannen gereageerd.

Concurrentie

Twee opleidingen bewandelen na de zomervakantie de omgekeerde richting: de VAVO en de diplomaroute gaan naar Geldermalsen. Op de VAVO behalen studenten in één jaar een diploma voor havo- of vmbo-tl, bijvoorbeeld als ze eerder zijn gezakt. In de diplomaroute zetten mensen met kennis en werkervaring hun vaardigheden om in een diploma, zonder dat ze daarvoor les volgen.

De verhuizing van deze twee opleidingen naar Geldermalsen is om tactische redenen. Door de centrale ligging en goede treinverbindingen wordt het instituut interessanter voor scholieren uit Utrecht en Den Bosch. Met ‘een meer persoonlijke aanpak’ is ROC een concurrent voor Luzac, dat in Utrecht en Amersfoort particuliere opleidingen biedt voor scholieren die voor hun middelbare schoolexamens zijn gezakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland