Roparunners in Tiel als helden onthaald

VideoTIEL – Zelden waren de terrassen op het Tielse Plein zo vroeg bezet als op tweede pinksterdag, toen de hardlopers van de Roparun passeerden. De 102 teams, waaronder vier regionale, konden rekenen op een warm onthaal tijdens de doortocht.

De eerste landelijke deelnemers lopen net na zessen onder de Waterpoort door, en dat zal doorgaan tot het middaguur. Een enkeling grist in het voorbijgaan een krentenbol van de gedekte tafel naast café De Merckt, waarop gesponsorde ontbijtjes klaarstaan.

De laatste kroeggangers zijn nog maar net naar huis, of de terrassen stromen alweer vol met zo’n honderd supporters, veelal familieleden van de deelnemers. De sfeer komt op gang onder aanvoering van de overstemmende Hollandse smartlappen van de dj die zich op een vrachtwagentrailer heeft verschanst, terwijl presentator Fred Eggink de langzamere lopers en fietsers eruit weet te pikken voor een blikseminterview.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland