Volledig scherm
PREMIUM
Een handelaar uit Kedichem biedt ongebruikte fietsen aan van 35 jaar oud. Het garantiebewijs zit nog aan het zadel. © William Hoogteyling

Ruilbeurs: van Tonka’s tot en met ongebruikte fietsen uit de jaren tachtig

ZENNEWIJNEN - De Betuwse Historische Tractoren Club hield zaterdag haar jaarlijkse ruilbeurs. Oude tractoren tref je er nog zelden sinds de internethandel floreert; wel oude onderdelen, schuurvondsten en snuisterijen met een knipoog naar de agrarische sector.

De geur van olie en modder vermengt zich met de geur van hamburgers en koffie in de schuur van Henk Valkis aan de Hermoesestraat in Zennewijnen. De geur dringt door tot op het terrein, al zo’n 23 jaar het toneel van de ruilbeurs van de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC), in 1998 opgericht om kennis en materiaal rondom deze historische landbouwvoertuigen te verzamelen, te restaureren en te behouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland