Eveline Van Elk
Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Scherpe scheiding coalitie en oppositie in kwestie-Avri

TIEL - De veranderingen in de afvalstoffeninzameling hebben de Tielse politiek compleet verdeeld. Coalitie en oppositie sturen hun eigen berichten met hun visie op de zaak de buitenwereld in. De een stelt vragen bij de huidige gemeenschappelijke regeling, de ander spreekt onomwonden van een 'treurige en zeer onwenselijke ontwikkeling'.

8 reacties

 • Verkoopster

  4 jaar geleden
  "maar juist Avri heeft ons de afgelopen jaren veel voordeel gegeven.’’ Sorry maar ik zie de voordelen niet! De groenvoorziening is een drama, het wegenonderhoud is flut!De gemeente heeft destijds gedacht voordeliger uit te zijn om alles over te dragen aan de Avri, "voor een kwartje op de eerste rang zitten" Maar de burger betaald nu de rekening en daar gaat de heer Zuidema aan voorbij!
 • B. Grooten

  4 jaar geleden
  Ton Zuidema heeft dus echt geen contact met de burger, overigens heeft  zijn voorganger en oud wethouder Laurens Verspuij voor zijn nieuwe baan bij de AVRI gezorgd. Dus dat de burger de AVRI niet meer vertrouwd daar is D'66 zelf schuldig aan.
 • Bary E.M.

  4 jaar geleden
  De “weeffout” zit hierin dat er niet besloten is naar rato van een meerderheid naar of van inwoneraantallen per deelnemende gemeente in de regeling maar naar het getalsmatige aantal van de bestuurlijke wethouders in het bestuur. Met andere woorden: de dorpen bepalen hoe een stad moet functioneren. Dat noemt Zuidema dus “de kracht van de regio.” Bij een referendum had dat tot een  andere = juistere besluitvorming geleid. En precies: een (bindend) referendum is mede door D66 afgeschaft, c.q. om zeep geholpen. Daar mag de arbitragecommissie eens over nadenken...
 • Michael Stam

  4 jaar geleden
  Die voordelen zijn dan wel in het belang van de AVRI geweest helaas. De burger ziet, merkt, helaas niets van enige vooruitgang. Alhoewel.. we mogen ons scheel betalen, maar of je dat vooruitgang kunt noemen.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Avri heeft ons de afgelopen jaren veel voordeel gegeven? Neem aan dat dat ook precies de bedoeling is geweest, dus mooi. Maar dat is dan het argument om met minder voordeel akkoord te gaan, want opbouwend en goed voor de inwoners, man man.... :-(