Volledig scherm
Eén van de ingangen van parkeergagrage Westluidense Poort in Tiel. © Foto Jan Bouwhuis

Scheuren in vloer van Tielse parkeergarage

TIEL - Parkeergarage Westluidense Poort in Tiel vertoont scheuren in de vloer. Volgens wethouder Frank Groen heeft hij geen reden tot zorg.

Het CDA maakte de scheuren vorige week aanhangig in de gemeenteraad. Volgens raadslid Arjen Sijpkes gaat de scheurvorming gepaard met wateropstuwing. ,,Het gaat met name om de betonconstructies van de onderste parkeerlaag’’, weet Sijpkes. ,,Bewoners die daar weleens komen, zien forse scheurvorming. Voor zover wij kunnen beoordelen is die niet te relateren aan normaal gebruik van de parkeergarage.’’ Hij wil onder meer weten of de gemeente in gesprek is met de aannemer en of er zicht is op mogelijke oorzaken en oplossingen.

‘Geen reden tot zorg’

De Westluidense Poort is sinds augustus 2017 open en biedt ruimte aan een krappe 600 auto's, verdeeld over vier parkeerlagen. Wethouder Frank Groen geeft aan vragen over de scheuren te hebben uitgezet. ,,Ze zijn ons ook opgevallen. We zijn er niet specifiek over in gesprek; ik heb ook geen reden tot zorg.’’ Wat er precies aan de hand is, weet hij echter niet. ,,Daar ga ik dus ook nog geen uitspraken over doen.’’

Het onderwerp is op de agenda van de Commissie Ruimte gezet. Groen zal, als ze dan beschikbaar zijn, de antwoorden op de vragen rond de scheuren verder toelichten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland