Seksclub Wadenoijen volledig verwoest door brand: ‘Het is ons tweede huis’

VIDEOWADENOIJEN - Seksclub A15 Girls aan de Lingedijk in Wadenoijen is donderdagavond verwoest door een grote brand in het rieten dak. Alle aanwezigen konden tijdig het pand verlaten en er zijn geen gewonden gevallen.

,,Maar wat de oorzaak van de brand is en wat er nu precies is gebeurd, weten we niet”, zegt een van de dames die buiten staat. Ze staan met een groepje achter een hek op de hoek van de Lingedijk en de Bredestraat, waar de politie de weg heeft afgezet. 

Quote

Dit is ons tweede huis. Dit doet pijn

Vrouw bij seksclub A15 Girls

De een staat op hoge hakken, de ander heeft badslippers met zilverkleurige glitters aan. Weer een ander is gehuld in een zwart jurkje met blote schouders. Een vrouw met een badjas in panterprint slaat een arm om haar heen. Met een sigaret in de hand. ,,Dit is ons tweede huis. Dit doet pijn.”

Een speciaal brandweerteam uit Utrecht is vanaf ongeveer 20.00 uur bezig met blussen, net als een eenheid uit Beesd. De grote vlammen zijn geblust, maar het nablussen neemt nog enkele uren in beslag. Het handmatig verwijderen van het riet van het dak is volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid een ‘hels karwei’, maar om 22.00 uur wel bijna voltooid.

Een naastgelegen schuur is behouden gebleven. Al is er wel schade door water.

Rookgeur

De eigenaren van de club die ook bekend staat als Huize Brigitte zijn geschokt. Maar ze willen niet reageren op vragen van de pers. Als een vrouw naar de afzetting loopt, die moeder wordt genoemd, wijzen de dames naar haar. Maar ‘moeder’ is resoluut. Met de pers wordt niet gepraat.

De rook die vrijkomt bij de brand zorgt voor overlast op de snelweg A15 tussen Geldermalsen en Tiel. Automobilisten worden geadviseerd de ventilatie dicht te zetten. Het dorp Wadenoijen kan ook een rookgeur waarnemen, maar de overlast neemt in de loop van de avond af.

Burgemeester Hans Beenakker (Tiel) was ter plaatse bij de brand en heeft zich laten informeren over de situatie.

Volledig scherm
De grote brand bij de woning in Wadenoijen © 5
Volledig scherm
Dit rieten dak van een woning aan de Lingedijk staat in brand © Fernando Bot / Persbureau Heitink

Rivierenland