Soepel verlopen Appelpop trekt 125.000 bezoekers naar Tielse Waalkade

TIEL - Zo'n 125.000 bezoekers zijn vrijdagavond en zaterdag naar Tiel gekomen voor de 27ste editie van Appelpop. Het grootste gratis festival van Nederland trok daarmee evenveel bezoekers als vorig jaar.

Appelpop 2018: topdrukte bij Kraantje Pappie.
Volledig scherm
Appelpop 2018: topdrukte bij Kraantje Pappie. © Raphael Drent

Zelfs op het allerdrukste moment zaterdagavond - op dat moment rondde Golden Earring af en begon Ronnie Flex - waren er net geen 40.000 bezoekers. Dat aantal is de limiet: meer mensen kunnen er niet op de Waalkade. 

Het drukste moment in de tent was het optreden van Kraantje Pappie. De Groningse rapper wist het publiek tot ver buiten de bomvolle tent te laten dansen en springen.

Burgemeester Hans Beenakker spreekt van een prachtig, mooi feest dat naar tevredenheid is verlopen. Operationeel Commandant Bert Stronks van de politie bevestigt dat beeld. 

Feest

Stronks is tevreden over het festival. ,,Er zijn geen ongeregeldheden en het festival verloopt soepel’’, zei hij zaterdagavond. ,,In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 3 mensen gearresteerd voor belediging.’’

Drukte op het Appelpopterrein.
Volledig scherm
Drukte op het Appelpopterrein. © Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland