Volledig scherm
Geurt Zegveld in de Tielse Waterstraat. © Foto Raphael Drent

Speuren naar hazen, fazanten en vossen. ‘Ik ga niet de hele dag op mijn balkon zitten’

RivierenlandersGeurt Zegveld (69) uit Tiel heeft een rustig dagje voor de boeg. Als hij de krant heeft gelezen stapt hij op de fiets om een stukje natuur te aanschouwen. 

,,In het buitengebied kom je hier hazen, fazanten en zelfs vossen tegen. Ik ga elke dag fietsen, alleen. Ik vind het lekker om eruit te zijn. Ik ga niet de hele dag op mijn balkon zitten.’’

Hoewel Zegveld zich prima vermaakt in de omgeving, zou hij samen met zijn vrouw graag nog eens afreizen naar China. ,,We zijn er vier jaar geleden geweest en ik vind het een prachtig land. Het inspireert me, die cultuur. Als ik er terugkeer is er niet iets dat ik per se weer moet zien. De muur en het terra cotta leger zijn prachtig, maar ik zou terug gaan om meer van het land en de cultuur te ontdekken.’’

Rivierenlanders (721)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland