Volledig scherm
Wordt het een dijkverzwaring of gaat het geld aan andere zaken op? © Foto Freddy Schinkel

Sterke dijken of de droogte te lijf: scholieren gaan in een game het waterschap besturen

TIEL - Op 20 maart worden de waterschapsverkiezingen gehouden op dezelfde dag dat mensen hun stem kunnen uitbrengen voor Provinciale Staten. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Omdat de wereld van water, dijken en riolering voor velen een ver-van-mijn-bed-show is, gaat Waterschap Rivierenland gastlessen geven in de bovenbouw van middelbare scholen en op het mbo. 

Na een inleiding gaan scholieren direct zelf aan de slag als bestuurder van het waterschap. Dat gebeurt met een interactieve game. Daarin moeten zij in groepjes van drie keuzes maken over grote investeringen en zaken waar geen geld voor is, net zoals het waterschapsbestuur dat doet. Ook onderhandelen ze met andere waterschappen om problemen op te kunnen lossen. 

Het spel laat de gevolgen van gemaakte keuzes zien voor de veiligheid van dijken, wateroverlast en waterkwaliteit. Doe van de lessen is om het werk van het waterschap en de verkiezingen meer inzichtelijk te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland