Burgemeester Hans Beenakker in gesprek met de bewoners van de buurt achter de Echteldsedijk over de plannen voor drie woontorens.
Volledig scherm
Burgemeester Hans Beenakker in gesprek met de bewoners van de buurt achter de Echteldsedijk over de plannen voor drie woontorens. © Foto Raphael Drent

Stil protest in Tielse raadzaal nauwelijks gehoord: tegen flats, vóór de dieren

TIEL - Tientallen bewoners van de buurt achter de Echteldsedijk in Tiel zijn woensdagavond met spandoeken en borden naar de raadzaal gekomen voor een stilzwijgend protest. 

Ze vragen aandacht voor de geplande komst van drie woontorens aan de dijk waar ze zich fel tegen verzetten. Veel verder dan een praatje met burgemeester Hans Beenakker kwam het niet.

‘Waar mogen wij nog loslopen?’

Een bord met honden: ‘Waar mogen wij nog loslopen?’ en een bord met een roek en een vleermuis: ‘Wie beschermt ons?’ Met die en nog een aantal andere teksten probeerden de bewoners de aandacht van de raadsleden te trekken. 

Ze vrezen onder meer voor hun woongenot: en voor het wel en wee van een kolonie roeken. Die moet wijken als de torens met in totaal zo'n honderd appartementen komen.

Rivierenland