Overal in Tiel hangen de pamfletten Ik Koop Lokaal bij een winkelier van hier. De gemeente hoopt met de campagne mensen te stimuleren te winkelen bij de lokale ondernemer.
Volledig scherm
PREMIUM
Overal in Tiel hangen de pamfletten Ik Koop Lokaal bij een winkelier van hier. De gemeente hoopt met de campagne mensen te stimuleren te winkelen bij de lokale ondernemer. © Archieffoto Raphael Drent

Stille armoede achter de winkelpui: de coronacrisis zorgt voor steeds meer gaten in de straten

TIEL - Winkel, winkel, gat, gat, winkel. De vrees was groot: de coronacrisis zou voor meer gaten in de binnensteden zorgen. In de Waterstraat, de belangrijkste winkelstraat van Tiel, is de leegstand goed zichtbaar: zestien van de circa 75 panden staan leeg. Onder de winkeliers die hun hoofd boven water weten te houden, heerst stille armoede.

4 reacties

 • Björn Grooten

  1 jaar geleden
  Al voor Corona stonden er al diverse panden leeg. Het trieste plek is toch waar het oude politiebureau heeft gestaan, daar zitten nog maar twee winkels. Tijd om de begaande grond om te bouwen maar woningen. Persoonlijk kom ik zelden in het centrum, via internet is er veel meer keuze en vaak goedkoper. Tijden veranderen.
 • Silvester

  1 jaar geleden
  Voor dat er covid was stonden er al 20 panden leeg.
 • Louis van Tussenbroek

  1 jaar geleden
  Winkelen is ouderwets! Met komst internet, met gemak spullen laten bezorgen aan huis! En geen gezeik met parkeren
 • A. Bos

  1 jaar geleden
  Dit fenomeen (winkel winkel gat gat winkel) id al van voor de crisis in Tiel. Al heel wat jaren... natuurlijk raken nu nog meer winkeliers hun winkel kwijt (wat natuurlijk in en intriest is), echter, het speelde ook al voordat Covid uitbrak.

Rivierenland