Volledig scherm
Zelf kersen plukken in Rivierenland, zoals hier in Wadenoijen, wordt steeds populairder bij Aziatische toeristen. © William Hoogteyling

‘Streeckerij de Betuwe’ naam voor fruitbelevingspark Wadenoijen

WADENOIJEN Streeckerij de Betuwe. Dat is de naam voor het nieuwe fruitbelevingscentrum dat in 2021 de deuren moet openen in Wadenoijen. Er is inmiddels een website met meer informatie over het plan voor het streekbelevingsplan

Het plan krijgt steeds meer vorm, meldt marketingadviseur René van IJzendoorn namens de initiatiefnemers. ,,Diverse ondernemers en bestuurders uit de regio laten weten dit initiatief van harte te ondersteunen. Zij willen ook meedenken over de toekomstige inrichting van het park.”

Plan van d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen

Aart Blom, kersenteler en eigenaar van de kersenboomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen, heeft plannen voor een fruitbelevingscentrum dat over twee jaar open moet zijn. ,,We merken steeds meer dat mensen naar ons toe komen als uitje”, zei Blom eerder deze zomer. ,,Waar ze vroeger alleen kwamen om kersen te kopen, willen ze er steeds meer een belevenis van maken: meer weten over de teelt, meekijken, zelf plukken.’’

Een kabelbaantje door de kersenboomgaard, een winkel waar je streekproducten koopt en een eetgelegenheid met producten uit de buurt. Met die ingrediënten moet de nieuwe dagattractie in Wadenoijen een hit worden. Het fruitbelevingscentrum aan de A15 moet jaarlijks zo’n 225.000 bezoekers kunnen trekken, zo is de bedoeling.

In ontwikkeling 

Het plan ‘Streeckerij de Betuwe’ is nog in ontwikkeling. Op dit moment lopen er onderzoeken ter voorbereiding op een wijziging van het bestemmingsplan. Daarnaast lopen er gesprekken met omwonenden.

De onderzoeken en gesprekken worden waarschijnlijk dit najaar afgerond en kan de procedure voor wijziging van het bestemmingsplan starten.Op zijn snelst kan in het voorjaar van 2020 het park in detail ontworpen worden. In het voorjaar 2021 zou het park dan haar deuren voor de eerste gasten kunnen openen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland